milde olijfolie
4 uien
1/2 rode peper (of ½ a 1 tl chilivlokken)
750 gr pastinaak
250 gr rode linzen
2 blokjes groentebouillon (of 2 tl, wij gebruiken graag biologische, zonder toevoegingen)
2 liter water
75 ml sojaroom (of andere room)
1 tl karwijzaad
kleine tl venkelzaad
1,5 el gemalen komijnzaad
2 el gemalen korianderzaad (of deel korrels en deel gemalen)
2 flinke tl kurkuma
tamari (of sojasaus)
zout, peper en citroensap naar smaak.
Klein bosje dille voor de topping (maar koriander of dukkah smaakt er ook goed bij)
Week de rode linzen in een deel van het water. Schil de pastinaken en snijd je grove stukken. Snipper de uien grof. Mix alle specerijen (ook de verse peper) en rooster deze kort in de soeppan tot ze licht geuren. Voeg een flinke scheut olie toe en de uien en fruit deze zacht aan. Gaat het te hard, voeg dan nog wat olie of een scheutje water toe. Voeg de pastinaak toe, de rode linzen en de rest van het water. Meng alles goed en laat en minuut of 20 zacht pruttelen, tot de linzen en pastinaak zacht zijn. Voeg de bouillon en room toe en staafmixen tot een romige, maar wel vloeiende soep. Is hij lobbig? Voeg dan nog wat water toe. Breng verder op smaak met de tamari, het zout, peper en wat citroensap*. Serveer iedere kom met wat verse dille.
Wij Zijn Bloei, het zusje van Zwier, organiseert het hele jaar door unieke en specifieke groepsprogramma's gericht op lichaamswerk, verdieping, persoonlijke groei en coaching. Klaar om te bloeien?
Wij helpen teams graag op weg die willen groeien, in werk en verbinding