24 uur offline

Een dag en een nacht zonder telefoon, zonder beeldscherm en zonder internet. Los van externe prikkels, ontstaat meer focus in het hier er nu om sneller tot de kern te komen. Je bent als team effectiever en creatiever als je verbonden en ontspannen bent. Benut jullie brein optimaal als jullie vanuit volle ontspanning en volle aandacht bij elkaar zijn. Ontdek elkaars talenten en gedragspatronen, zo komen de beste resultaten.

  • v.a.  €690 pp (excl btw)  op basis van een team van 12 p

INHOUD

Tijdens het programma ’24-uur offline’ gaan jullie als team aan de slag om sterker en met meer energie de toekomst in te gaan. Samen leren waar ieders talenten liggen en hoe jullie deze kunnen inzetten en ontwikkelen. Een voorbereiding om een volgende stap te maken.

 

De deelnemers wisselen kennis en ervaringen uit, worden geprikkeld om zelf in actie te komen en eindigen met concrete handvatten. Verder biedt het programma voldoende ruimte om in te spelen op wat zich in het hier en nu voordoet. Durft jouw team het aan?

Elementen

Ik

Krijg zicht op elkaars handleiding. Wat voor mens ben jij? Wat voor collega ben jij? Wat is belangrijk voor jou? Wat is jouw drijfveer? Wie en welke situaties geven jou stress? Door elkaars handleidingen expliciet te delen vergroot je vertrouwen en veiligheid binnen jullie team.

Wij

Jullie gaan aan de slag met uitdagende teamopdrachten, buiten in het gras. Hier wordt zichtbaar hoe jullie samenwerken. Welke talenten tot zijn recht komen en welk potentieel nog niet de ruimte krijgt. De opdrachten evalueren we met elkaar. Zo leren jullie de samenwerking bespreekbaar te maken. Patronen en ongeschreven regels worden helder. Dit creëert meer natuurlijke flow binnen het team.

Toekomst

De toekomst vraagt om wendbare organisaties en teams die innovatief inspelen op de constante veranderingen. Wat hebben jullie nog te ontwikkelen? Waar ligt jullie focus?  We gaan deze bepalen en letterlijk voor je zien. Met toekomstvisualisaties en getekend beeld gaan jullie aan de slag en wordt helder wat de volgende stap moet zijn.

WAAROM OFFLINE

Als je druk bezig bent met berichten en e-mails te beantwoorden heeft je brein geen tijd en ruimte om deze informatie te verwerken, op te slaan, met ideeën te spelen of om na te denken. Voor creatieve ideeën en nieuwe inzichten voor de toekomst heb je ‘offlline tijd’ nodig.

 

Ons brein heeft twee aandachtssystemen. Het ene deel is actief op momenten dat je je bezighoudt met informatie verzamelen, zoals mails, computerwerk. En het andere deel van je brein wordt actief wanneer je in de ‘off-stand’ staat en dus offline bent. Die laatste is de toestand waarin je de meeste kans hebt op waardevolle ingevingen en creatieve oplossingen. Soms kan de focus liggen op snel resultaat, maar als je als team investeert in tijd om te onthaasten en even te vertragen zorgt dat uiteindelijk voor versnelling in de toekomst. Gun jouw team deze speciale offline 24-uurse voor verdieping en reflectie voor de toekomst.

Resultaten

  • Meer verbinding met je teamleden en daardoor heldere communicatie.
  • Inzicht in team-SWOT, sterkte en zwakte analyse.
  • Een gemotiveerd team dat met minder inspanningen betere resultaten behaalt.
  • Inzicht in de ongeschreven regels van het team.
  • Teamvisie voor de toekomst in beeld gebracht.
  • Gezamenlijke ervaring die doorwerkt naar de dagelijkse praktijk.
  • Ervaring van de kracht van 24-uur offline en daardoor een helder brein.

Voorbeeld dagindeling

13:00   Aankomst bij Zwier
13:30   Uitleg programma
14:00   Inzicht in elkaar
17:00   Lummeltijd
19:00   Diner
21:00   Groepsopdracht buiten
22:30   Slaaptijd

08:00   Zwemmen in de Vinkeveense plassen of Yoga
09:00   Ontbijt
10:00   Teamvisualisatie
12:00   Afronding programma, acties & inzichten meenemen in dagelijkse praktijk
12:30   Biologische lunch in het gras
13:00   ’24-uur offline’ afsluiting

Er is 24 uur lang een Nokia beschikbaar voor urgente telefoontjes (bijvoorbeeld van en naar het thuisfront). Je arriveert om 13:00 en het programma eindigt 24 uur later om 13:00. Het programma zal worden begeleid door twee trainers. Vooraf vindt een vrijblijvend voorbereidingsgesprek plaats om te onderzoeken of ’24-uur offline’ past bij jullie wensen en verwachtingen.

OVER DE TRAINERS

‘24-uur offline’ is een programma dat wordt uitgevoerd door Groene Veters. Zij begeleiden teams die willen ontwikkelen en werken met gecertificeerde teamcoaches en effectieve methodes.

 

Eva Versteeg is een enthousiaste, gedreven facilitator & gecertificeerd teamcoach. Door haar authentieke trainingsstijl zorgt ze er voor dat teamleden zich snel op hun gemak voelen en zichzelf kunnen zijn. Ze biedt structuur wanneer dit nodig is en helpt groepen om samen tot inzichten en actieplannen komen. Eva werkt ervaringsgericht, dit betekent veel doen, reflecteren, leren en dan verankeren. Haar visie: zonder frictie, geen vooruitgang!

 

 

 

 

 

Inge Smak-Hemmes is een bevlogen Deep Democracy facilitator – Master of Belbin en teamcoach. Ze gelooft dat iedereen op zijn eigen manier waardevol is. Ze streeft naar het inzetten van mensen op hun sterke punten om zo samen de juiste keuzes te maken en bij te dragen aan een mooie wereld. Haar ambitie is positieve energie en richting (terug) te brengen bij mensen in hun werk. Complexe situaties maakt ze weer overzichtelijk door de onderstroom bespreekbaar te maken en mensen te stimuleren zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren.

Volledige offerte

Weet je al meer over de invulling van de dag? Vul het formulier in en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

Contact

Winkeldijk 20a
3645AP Vinkeveen
0294 281 426
zakelijk@zwier.nl

zij gingen je voor

een greep uit onze klantenkring