Experimenteren = leren

Wie een kwartier rond dwaalt op ons terrein bij Zwier, is meteen deelnemer of getuige van verschillende experimenten die we aan het uitvoeren zijn. Wellicht ben je het je niet bewust, maar Zwier, zoals het nu is, is opgebouwd uit experimenten. En in de zomerweken die we net achter de rug hebben, hebben we weer heel veel geleerd in al die grote en kleine experimenten.

Gaan er gasten mee op een natuurwandeling als ze er voor moeten betalen? (ja) En doen ze dat zowel ’s ochtends als ’s avonds? (mwoea) En boeken logees massages? (ja) En komen gasten van buitenaf naar de Huiskamer om te dineren? (ja) En drinken gasten die een bootje hebben gehuurd eerst een kop koffie in de Huiskamer? (ja) En blijven ze hangen voor een borrel of diner? (mwoea) En als je van het overgebleven brood van het ontbijt broodpudding maakt, kun je dat dan gebruiken als dessert voor een zakelijke groep? (zeker!) En hoe reageren gasten op ‘zelf simpele handelingen doen’? (goed! bijvoorbeeld zelf een nieuwe wc-rol pakken uit een klein deurtje en ophangen πŸ™‚ Of zelf de afwas doen in onze buitenkeuken. Of de eigen thee samen stellen).

Allemaal zaken die we de afgelopen jaren geleerd hebben en waarmee we bouwstenen verzamelen voor een succesvol bedrijf. Want steeds beter weten we welke behoefte van onze gasten we invullen en wat zij daarbij verwachten en prettig vinden. Wat ze ervoor willen betalen en wat ze vervelend vinden. Wij leren onze gasten kennen en zij ons. En dat is zo’n leuke en waardevolle manier van ondernemen. We leren van elkaar en bouwen daarmee een band op. Zwier bestaat nu 3 seizoenen en we groeien nog steeds. In kennis, in het aantal gasten die bij ons logeren, varen, eten en drinken, in het aantal zakelijke groepen die we ontvangen, in omzet, in kosten, in team, maar vooral groeit de impact die we met Zwier maken. Steeds meer mensen onthaasten en laden zich op. Men gaat steeds meer ontspannen en vol inspiratie weer naar huis.

Soms gaat de groei met horten en stoten, andere momenten heel geleidelijk en soepel. En altijd met veel aandacht en plezier.

Tot bij Zwier!

Mariska Griffioen

Mariska is mede-oprichter van Zwier.
Bij Zwier geloven we in de kracht van ontspanning. Door even de stad uit te gaan, naar buiten, het water op, de natuur in, kun je los komen van de prikkels en drukte van alle dag. Je kunt ontladen en weer opladen. Daarom prikkelt en inspireert Zwier met een bijzonder(e) lekkere keuken, comfortabel buiten zijn met luxe Zwier tenten en fijne bootjes, offline-programma’s zoals yoga en sessies die leiden tot bewustzijn. Want door even stil te staan, kun je jezelf weer zien.

1 Reactie
  • Carlien
    Geplaatst op 13:12h, 02 juni Beantwoorden

    Wat leuk om te lezen, vooral de uitkomsten vind ik erg grappig πŸ˜‰ Al doende leert men, zegt men… en dat blijkt ook hier maar weer πŸ˜‰

Geef een reactie