3-daags solo retreat |
VERBIND. met jezelf

In verbinding met jezelf. Doen wat goed voelt. Hier kom je in contact met datgene wat voor jou belangrijk is. Wij nodigen je uit voor een reis naar binnen. Uit je hoofd in je lichaam. Ver weg van de dagelijkse beslommeringen. Maak ruimte voor jezelf in de natuur, aan de Vinkeveense Plassen. 

Zwier organiseert een uniek 3-daags solo retreat. De nadruk van het programma ligt op verbinding met jezelf. We nodigen je uit om uit je hoofd te stappen en je lichaam te voelen. Vind verbinding met jezelf en voel een diepe staat van ontspanning tijdens de yoga nidra sessie, vlak voor het slapen gaan. De ochtend starten we juist met energie en dagen we je uit voor een ijsbadsessie met aansluitend het ontbijt. In de avond voeren we je mee naar jouw hart met betoverende muziek van Irene Sportel. Tussendoor heb je tijd om lekker te lummelen, mijmeren of een boekje lezen. Liever ontspannen in de houtgestookte hottub of sauna? Ook dat mag.

Tijdens dit retreat staat jij centraal. Wil je ergens niet aan meedoen? Wil je gezamenlijk eten of juist lekker alleen? Dat is helemaal oke. Tune in bij jezelf en doe wat goed voelt. Hieronder lees je meer…

Solo Retreat Kader Reisplaatje

Datums

Zondag 13 t/m 15 februari (nog 1 plekje!)
Zondag 13 t/m 15 maart

Wat fijn dat je jezelf verbinding met jezelf gunt.

Jouw eigen Havenhuisje

Je eigen ruimte om te doen wat goed voelt. Het uitzicht op de haven geeft direct ruimte en rust. Hier word je uitgenodigd om tijdloos te turen. Je telefoon in een Social Box, kaarsjes aan. Even los van alles. Lekkere muziek aan met de Marley Speaker. Koffie en thee staan voor je klaar, je bed is opgemaakt en er is ook een koelkast aanwezig. In de ruime badkamer vind je een regendouche, toilet en waskom.

Opladen in de buitenlucht

Zwier ligt direct aan de Vinkeveense Plassen. Dit natuurgebied nodigt uit voor een lekkere wandeling of een fijne vaartocht langs de vele eilanden. We hebben mooie routes voor je uitgestippeld. In de haven vind je een houtgestookte sauna en hottub, waar je heerlijk in kunt ontspannen. We gaan de omgeving ook gezamenlijk in stilte verkennen tijdens een wandeling met een begeleidde mediatie. Een fijn moment om te aarden.

Lekker én gezond

Er wordt met liefde en aandacht voor je gekookt in de Zwierkeuken. Alle heerlijke én gezonde maaltijden zijn vegetarisch en biologisch én inbegrepen. Je mag zelf aanvoelen of je het fijn vindt om gezamenlijk te eten of juist lekker alleen in je Havenhuisje.

Yoga Nidra

De meest ontspannen staat vind je tussen slapen en waken in. Precies dat is yoga nidra, oftewel slaap yoga. Het is een liggende meditatie waarbij je begeleidt wordt door Vianne en zij je naar een diepere staat van ontspanning brengt. Het effect voelt magisch, al met 20 minuten voel je meer rust, energie en helderheid. Niet zo gek, want het heeft fysiologisch direct effect op je zenuwstelsel en hormoonstelsel. Een van meeste effectieve manieren om je lichaam te laten herstellen en ontspannen. De les wordt gegeven door Vianne in de Werfplaats.

IJsbadsessie

De ochtend starten we met energie! De voorbereiding bestaat uit ademhalingstechnieken en  yoga oefeningen. We leren je hoe je kalm en bewust om kunt omgaan met je lichaam. Een ijsbad nemen bevordert de aanmaak van endorfine en heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Het is niet alleen gezond voor je lichaam, ook mentaal maakt het je sterk. Oeh leuk he… en ook een beetje spannend. Niks moet, alles mag!

Verbindende live muziek

Op maandagavond verzorgt Irene Sportel een intiem optreden. Met vooral eigen geschreven nummers neemt ze je vanuit haar hart mee naar de wereld van jouw hart. Over luisteren naar het gefluister, het volgen van je eigen pad en het omarmen van alles wat je onderweg in jezelf tegenkomt. Een liefdevolle herinnering aan wie je werkelijk bent. Laat je meevoeren door haar zuiveren stem en instrumenten…

6 (1)

Investering

€ 525,- p.p.

Inclusief

 • Havenhuisje helemaal voor jezelf
 • handdoeken
 • yoga nidra
 • yogales
 • magisch muziekconcert met Irene Sportel
 • IJsbadsessie, met voorbereidend ademwerk
 • opgemaakt bed met handdoeken
 • vegetarische, biologische maaltijden
 • koffie en thee in je Havenhuisje
 • gebruik van houtgestookte hottub en sauna van Welvaere
 • varen in een Rustvalkje

Wat fijn dat je voor jezelf kiest. Er zijn 8 plekjes. De eerste 3-daagse Solo Retreat was binnen een paar dagen uitverkocht. Dus meld je snel aan.

Programma

dag 1
16.00 – 16.15 uur check-in
16.15 – 17.00 uur ontvangst & kennismaking
17.00 – 18.00 uur voorgerecht
18.00 – 19.00 uur hoofdgerecht & toet
19.30 – 20.30 uur yoga nidra sessie


dag 2

08.00 – 09.00 uur ijsbadsessie (optioneel)
09.00 – 10.00 uur ontbijtbuffet
10.00 – 12.30 uur lummeltijd (sauna, hottub, varen, niksen 😉
12.30 – 13.30 uur lunch
13.30 – 17.00 uur lummeltijd (sauna, hottub, varen, niksen 😉
17.00 – 18.00 uur voorgerecht
18.00 – 19.00 uur hoofdgerecht & toet
20.30 – 21.30 uur betoverende livemuziek met Irene


dag 3

08.30 – 09.30 uur yogasessie
09.30 – 10.00 uur ontbijtbuffet
11.00 – 11.30 uur check-uit + gezamenlijke afsluiting

Goed om te weten

 • inchecken op dag 1 om 16.00 uur
 • uitchecken op dag 3 om 11.00 uur
 • tijdens dit retreat maken we op bepaalde momenten beeld die we later zullen gebruiken. Voel je je hier niet prettig bij? Laat dit gerust weten dan houden we hier rekening mee.