JA MAAR, wat als alles lukt!
7101
post-template-default,single,single-post,postid-7101,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

JA MAAR, wat als alles lukt!

Haven Winkeloord is in transitie. De 3e generatie kruipt langzaamaan achter het roer. In deze transitie-blog schrijft deze nieuwe generatie over het proces en alle hobbels, kuilen en fijne momenten die daarbij langskomen.

Tjee, ik ben zo onder de indruk van alle beweging rondom Zwier. Ik ben nu drie weken vrij, inbetween jobs en heb de ruimte om te zien wat een vlucht er is ontstaan.

Tegelijkertijd merk ik een stem op die zegt; voorzichtig, spreek je niet uit, niet teveel delen op sociale media. Als je ‘gaat staan’, kan je ook weer vallen! Maar stel je voor.. Wat als alles lukt? We zijn nog maar een mini stapje vooruit in een nieuwe duurzame invulling van Haven Winkeloord naar Zwier. En ja, we investeren veel, zowel financieel als in mankracht. Er komt een boel op ons af, soms verliezen we het overzicht. Als je gaat staan, kan je daar ook op worden afgerekend.

Toch overheerst verwondering. Mijn ouders, Maris en Yordi werken al maanden super hard. En we zijn nog maar halverwege het seizoen. Mijn vader die een stapje naar achteren zou mogen doen, doet een stapje naar voren, omdat hij ziet wat er voor Zwier nodig is. Zijn energie is de afgelopen maanden onmisbaar geweest, om het niveau zo hoog te krijgen. Mijn moeder die zacht en warm blijft. Ze past op Anne en springt bij in de weekenden, terwijl ze ook wel een dagje in de tuin zou willen werken. Maris die volledig het overzicht beheert van de haven en Zwier. En de ervaring dat ze dat niet alleen kan dragen en super dapper stoeit midden in de orkaan met het aangeven van grenzen. Soms een stapje er overheen en soms zo maar een stap in de ruimte waar ze enorm kan genieten van alle tumult. Yordi die zoveel energie krijgt van het proces. Als duizendpoot goed aanvoelt wat klanten en gasten nodig hebben en ook Maris zo nu en dan flink uit de wind houdt. Ben trots op hen allemaal!

Ook het team draait zo goed mee! We vragen veel van hen. Vorig jaar waren we nog een ‘gewone’ jachthaven met bootverhuur in het zomerseizoen. Nu zijn we een plek waar niets hoeft en veel kan en dat vraagt iets heel anders van teamleden. En man, wat doet iedereen daar dapper aan mee.

Als ik dit alles tot me door laat dringen; alle warme reacties van de gasten en het zon overgoten weer van de afgelopen weken. Het lijkt alsof Zwier iets mee wil geven. Al het werk dat door het team, bouwvakkers en familie is verzet. De aanloop van gasten en samenwerkingspartners die ons weten te vinden. Dan voel ik ontzag. Nogmaals, ik weet niet waar het heen gaat, maar voor nu spint het enorm bij Zwier en dat is goed..

X Esther

Geen reactie's

Geef een reactie