Nieuwe naam bij Haven Winkeloord…
6107
post-template-default,single,single-post,postid-6107,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Nieuwe naam bij Haven Winkeloord…

Haven Winkeloord is in transitie. De 3e generatie kruipt langzaamaan achter het roer. In deze transitie-blog schrijft deze nieuwe generatie over het proces en alle hobbels, kuilen en fijne momenten die daarbij langskomen.

BAM!

Onze nieuwe naam, zomaar geboren in de stille nachten van de winter.

Wie zaait zal oogsten…

Gaandeweg het proces met de fijne mensen van Matters Most, werd iets duidelijk. De naam Winkeloord kan alle nieuwe plannen en ideeën niet omvatten! Help!

Dubbele gevoelens, want er zit zoveel historie in de naam, maar nieuwe klanten denken ook dat ze terecht komen bij een winkelcentrum of bejaardenhuis. Daar gaat iets mis. Wat dan wel?

We hebben unaniem ja gezegd tegen wat dan wel. Het was een interessant proces. Volgens mij leek het een beetje op het kiezen van een naam voor een kind. Mijn neefje was in de buik van Mariska ‘frummel’. Toen hij werd geboren had ik een neefje en een naam Anne. Zowel mijn neefje als zijn naam mocht ik leren kennen en moest ik aan wennen. Nu ken ik alleen nog maar Anne en is Anne mijn neefje.

Ook voor de haven hadden we best snel een naam. Echter daadwerkelijk kiezen duurde even.

De naam moesten we koppelen aan de invulling die we de haven 3.0 geven. Een plek waar we willen zeggen:

Voel je vrij.

Niets hoeft, veel kan.

De plek waar je energie krijgt door te doen of te laten.

De naam Zwier – Vrijhaven van de stad dekt voor ons deze lading. Zwier staat voor ons voor prikkelen, inspireren, bewegen, verrassen, positief en verwelkomen. De ondertitel ‘Vrijhaven van de stad’ is het anker van de naam. Dit geeft ons het stoere gevoel dat de haven ook in zich heeft en wat we absoluut niet willen verliezen. Een plek die ook het gevoel van vrijheid, lekker buiten, avontuurlijk, stoer en nuchter oproept. Het is een essentiële tegenhanger van het bewegende Zwier. Zwier en Vrijhaven van de stad houden de plek (haven Winkeloord) in balans en dagen ons uit om onze dromen waar te maken.

Gaan we dan nu alleen nog maar de nieuwe naam voeren? Goede vraag. Nee, we zijn ook nog aan het wennen. De nieuwe bedrijfstakken Werfplaats en Logeren vallen onder de nieuwe naam. De jachthaven en bootverhuur houden voorlopig de naam Haven Winkeloord.

Het wordt nog even zoeken met hoe we de telefoon opgaan nemen. Wellicht wordt het iets van Zwier bij Haven Winkeloord. Terwijl ik dit opschrijf moet ik denken aan het riedeltje dat ik vroeger als kind altijd zei als ik de telefoon op nam: “met Esther Griffioen Jachthaven Winkeloord”. Sommige van jullie kunnen wellicht nog wel mijn stem herinneren… We mogen in ieder geval allemaal de tijd nemen om aan de nieuwe naam te wennen.

Alles verandert altijd, dat is het enige wat we zeker weten.

Vanaf nu neem ik de telefoon dus op met: “Zwier bij Haven Winkeloord met Esther”.

Liefs, Esther

Matters Most is het merkenbureau uit Amsterdam dat ons deze winter heeft geholpen om samen nog scherper te krijgen wat de kern is van Winkeloord 3.0. We hebben samen met hen gewerkt aan ons profiel, aan de positionering en uiteindelijk dus aan de nieuwe naam en het merkconcept. Klinkt vrij abstract allemaal, maar heeft ons onwijs geholpen om de focus nog scherper te krijgen!

Bekijk hier de site van Matters Most!

5 Reactie's
 • matjedenhartog
  Geplaatst op 16:30h, 28 maart Beantwoorden

  We gaan lekker aan de ZWIER bij haven Winkeloord
  Kan ik me wel iets LEUKS en FIJNS bij voorstellen.
  groetjes Oma..

 • Saar
  Geplaatst op 11:21h, 31 maart Beantwoorden

  Heerlijke nieuwe naam!!

 • Ellie
  Geplaatst op 08:50h, 03 april Beantwoorden

  Fijne naam !

 • Ellie
  Geplaatst op 05:18h, 04 april Beantwoorden

  Natuurlijk
  wil ik graag aan de
  maar zoveel is gaande
  nu
  en hier
  ga ik door met, voort met
  moet en liefst tijdig af
  maar alle uren
  aan een stuk gesloten
  zijn nimmer net zo productief
  als er tussenuit en écht genoten

  nu
  en hier
  vol en ledig aan de zwier
  is mijn mooist ontsproten

  • Mariska Griffioen
   Geplaatst op 19:11h, 06 april Beantwoorden

   Lieve El, wat een mooie tekst! Ook op afstand er bij. Dikke kus van ons!!

Geef een reactie