De Zaaier
5440
post-template-default,single,single-post,postid-5440,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

De Zaaier

Haven Winkeloord is in transitie. De 3e generatie kruipt langzaamaan achter het roer. In deze transitie-blog schrijft deze nieuwe generatie over het proces en alle hobbels, kuilen en fijne momenten die daarbij langskomen.

Het is al een tijdje stil vanaf onze zijde, maar er is super veel gaande!!
De grond klaar maken om te kunnen zaaien is al een heel eind gevorderd.
Het gaat snel en we hebben onze handenvol om alles wat essentieel is voor de eerste oogst (op tijd) te planten. Wat we allemaal zo aan het zaaien en planten zijn vertellen we jullie graag:

Yordi en Mariska zijn verhuisd naar het oog van de storm. ? Eind oktober hebben zij hun intrek genomen in de oude woonark die ligt achter de groentetuin. Het is super fijn om zo dicht bij alles te zijn en tegelijkertijd (vooral voor Mariska) een uitdaging om vaak genoeg van de sneltrein af te stappen, even rust te pakken en stil te staan. ‘It’s an on-going proces’, waarin veel wordt geleerd!

Esther en Wouter zitten midden in een verhuizing van Esther naar Leiden. Zo snel kan het gaan šŸ˜‰ Ook een goede volgende stap die op momenten energie vraagt. En ook hier geldt, samen stil staan, afstand nemen van de inhoud en terug naar de intentie is dĆ© manier om samen een fijne plek te creĆ«ren.

Al die processen zijn gelijk!

Samen met Matters Most onze ideeƫn finetunen en vertalen naar alle bedrijfstakken van de haven: waarom onze drijfveer WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN ONTSPANNING nog steeds zo sterk staat..

Het VO, oftewel het Voorlopig Ontwerp, van het terrein in samenwerking met Plein06 & 2by4 is bijna afgerond. Nu kunnen we in fasering er mee aan de slag. Wat wordt het tof!

Financieel alle stromen in beeld brengen om scherper te kunnen monitoren, samen met Sam.

Plannen indienen bij de gemeente voor aanpassing van het bestemmingsplan en een start maken met de vergunningsprocedures.

Zorgvuldig afscheid gaan nemen van oude klanten, we maken een mooi aandenken en realiseren ons dat dit een verdrietig proces is.

Ons fijne team blijven meenemen in alle ontwikkelingen. Merlijn zei laatst nog: ‘Het lijkt of het team steeds meer een team wordt. Wat fijn!’

Verder doorontwikkelen administratie en digitalisering. Oef.. een overstap naar Simplicate.. ?

Nieuwe klanten en partners ontmoeten en samen creĆ«ren. We zijn in gesprek met retreat-organisaties, yogascholen, trainingsbureaus, coaches… Alles om de kracht van ontspanning te kunnen faciliteiten.

Het onderhoud aan de haven gaat ook gewoon door: wat doen we nu en wat blijft toch nog even zoals het is?

Het nieuwe toiletgebouw maken, want het oude toiletgebouw wordt opgeofferd voor De Werfplaats, onze nieuwe groepsruimte.

sanitair-sloop-winkeloord

Elektrisch varen ontwikkelen binnen de verhuurvloot; een grote wens. Doen we dat nu al? Of ligt de focus nu eerst ergens anders in de ontwikkelingen?

Eilandhut opknappen: oja, dat fijne plekje hebben we ook nog. Verdient ook aandacht!

Werkplaats verplaatsen. Ook de oude werkplaats moest ruimte maken voor de Werfplaats. Maar wat hebben de mannen nu een mooie, ruime, lichte nieuwe werkplaats in de loods!

slopen-is-zaaien-winkeloord

Werfplaats bouwen, die nieuwe groepsruimte dus. Start in het nieuwe jaar en is eind april af.. Spannend!

Logeren opzetten: de eerste stap naar het nieuwe bedrijf. Logeren in fijne en met veel comfort ingerichte ‘Bell’-tenten. Er staat nu al een demo-tent achter de loods en er komen er nog 12 (of 14?) bij. Komend seizoen gaat het echt beginnen… ?

en verder processen, processen, processenā€¦.en bij ons zelf blijvenā€¦

We hebben nog altijd geen tijd om te haasten of stiekem soms toch wel een beetje?

Nou goed dat mogen jullie zelf invullen als jullie ons ontmoeten.

Liefs van ons allen!

werkschoenen-winkeloord

 

6 Reactie's
 • Kors
  Geplaatst op 22:24h, 15 december Beantwoorden

  Was het gezellig in de “Bell”tent ?

 • Rianne
  Geplaatst op 10:17h, 16 december Beantwoorden

  Bezige bijtjes. Nu al mooie ontwikkelingen die uiteindelijk allemaal samenkomen in een prachtig ‘eind’ resultaat. Complimenten!

 • Ria Gilyamse
  Geplaatst op 14:04h, 16 december Beantwoorden

  Ben stil van alles wat ik lees. Pffff…Dont forget to live your life. šŸ˜‰
  Heel veel succes met alles! Klinkt heel goed.

 • Bert
  Geplaatst op 09:40h, 19 december Beantwoorden

  Laat alles wat jullie gezaaid en gepland hebben de komende weken lekker met rust, zodat het kan wortelen en ontkiemen. Heel fijne Kerst en een mooie start van een nieuw jaar voor jullie allen. Ben benieuwd wat er volgend voorjaar allemaal in bloei staat.

 • matjedenhartog
  Geplaatst op 14:39h, 19 december Beantwoorden

  jullie blog met aandacht gelezen en nagedacht over ,, de Zaaier””het symbool
  waar jullie voor gekozen hebben.
  Er wordt gezaaid in volle grond maar het zaad komt ook wel in steenachtige
  grond en dan heb je wat pech maar daar leer je ook weer van.
  Lieve Allemaal ik wens jullie veel succes met het zaaien in goede grond voor
  het jaar 2017 en veel jaren hierna.
  OMA.

 • wilma van der wolf
  Geplaatst op 20:20h, 07 januari Beantwoorden

  Goed bezig!!! XX en succes weer in het nieuwe jaar! Liefs van Henk Wilma Tim Evita Remy en Daniel

Geef een reactie