Ontspannen ben IK leuker
2349
post-template-default,single,single-post,postid-2349,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ontspannen ben IK leuker

Haven Winkeloord is in transitie. De 3e generatie kruipt langzaamaan achter het roer. In deze transitie-blog schrijft deze nieuwe generatie over het proces en alle hobbels, kuilen en fijne momenten die daarbij langskomen.

We roepen het zo hard en overtuigd: “Ontspannen ben je leuker!” En ik heb de afgelopen periode weer aan den lijve ondervonden dat dit daadwerkelijk zo is.

De laatste 3 maanden waren druk. Werk, mijn opleiding, de nieuwe toekomstplannen voor de Haven, een fijn klein zoontje… Leuk, leuk, leuk… Maar hoe kan dit allemaal samen?! Ik had al een half jaar de tijd genomen om te kunnen wennen aan het moederschap, voor ik mijn eigen werk (als kinder- en jeugdpsycholoog) weer had opgepakt. Sinds begin januari ben ik weer gestart met mijn werk, opleiding erbij. Dit betekende opnieuw lange dagen. Leuk? Ja! Maar waar bleef de energie? Op woensdagavond na twee dagen werken en een dag opleiding was de energie voor de hele week op. Tijd en ruimte voor ‘haven activiteiten’, vrienden of zelfs yoga was moeilijk te vinden. Het moest anders. Er waren veel gesprekken: Kon ik de dagen anders indelen? Moest ik minder energie in mijn werk stoppen? (Het hoeft niet altijd 150%) Momenten van bewust ademhalen tussendoor? Of lag het toch meer aan de inhoud van mijn werk en opleiding? Waar liep ik op stuk? De puzzel werd maar niet gelegd….

En toen werd ik ziek. 1,5 week flinke griep. Dat heb ik nooit! Kennelijk geeft het lijf ook zijn grenzen aan 🙁 Ziek zijn geeft afstand, rust, verplicht niets doen. En in deze momenten van rust wist ik het ineens: Het ging niet meer. Ik moest kiezen. Kiezen voor daar waar de energie stroomt. Kiezen voor leven in plaats van door het leven rennen. Kiezen voor de Haven. Dit was volledig mijn eigen keuze, vol overtuiging gemaakt. En nu, zo’n zes weken later, weet ik dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. Wat geeft het een energie en rust tegelijk! Ik had niet door dat ik zo was afgedreven van mezelf. Dat het moeten, de dagen die door raasden, het onvoldoende raakvlak hebben met de inhoud van mijn werk, zoveel van Mariska hadden afgesnoept. Nu ik weet dat ik vanaf juli volledig voor de Haven zal werken, zijn er bakken met energie te voorschijn gekomen. Ik pak weer dingen op en ga spontaan naar de yoga. Het leven voelt veel meer als een geheel in plaats van allemaal losstaande blokken in de week. Ik ga mijn werk met de kinderen en hun ouders op momenten zeker missen, want dit vind ik óók heel leuk. Maar ik ga vooral genieten van de Focus (Hallo, daar issie weer ;-). En van de energie die vrij komt bij het werken aan de nieuwe plannen. Van de flow die we met elkaar daarin voelen.

Conclusie: Ja, ontspannen ben IK leuker!! Met nog meer overtuiging kan ik voor onze visie gaan staan. Haven Winkeloord wordt steeds meer een plek waar het vanzelfsprekend is dat je ruimte en tijd voor jezelf neemt. Waar je je niet hoeft te verantwoorden als je even afstand neemt van de snelheid van de dag. Waar je stil mag zijn, of juist niet. Waar ik me thuis voel. En nog veel meer mensen met mij.

Liefs, Mariska

10 Reactie's
 • Bert
  Geplaatst op 20:36h, 23 mei Beantwoorden

  Wat goed om deze keuze nu te maken. Velen kiezen niet of veel te laat. En je krijgt er gelijk al zo veel voor terug. Klasse.

 • Jeroen Bohlken
  Geplaatst op 20:49h, 23 mei Beantwoorden

  De juiste keuze Mariska? Dat weet je pas later.

  Maar nu voelt het goed en de jachthaven zit natuurlijk wel in je roots en daar hoor jij thuis.

  Groetjes Jeroen

 • Lotje
  Geplaatst op 20:53h, 23 mei Beantwoorden

  Wat een prachtig stuk Mariska! En een knappe keuze! Daar mag je trots op zijn!
  Liefs Lotje

 • Wilma griffioen
  Geplaatst op 21:08h, 23 mei Beantwoorden

  Knap en goed om zo’n beslissing te nemen. Petje af en heel veel succes en vooral genieten. Alles op zijn tijd

 • Suus
  Geplaatst op 21:37h, 23 mei Beantwoorden

  Top(per)!

 • Carla
  Geplaatst op 21:39h, 23 mei Beantwoorden

  Trots op jou?

 • Peter
  Geplaatst op 06:52h, 24 mei Beantwoorden

  fijn blog! Doet me ook weer denken. Waar vergeet ik de keuze te maken…?

 • Fem
  Geplaatst op 08:11h, 24 mei Beantwoorden

  WOOOOHOOO Wat een mooie blog Maris, prachtig!

 • Marie Christine Roeleveld
  Geplaatst op 19:47h, 24 mei Beantwoorden

  Hi Mariska! Leuk om te lezen. Ik moest vandaag toevallig nog aan jullie denken en vroeg me af het met jullie en de haven gaat. Ik heb zelf ondertussen ook een zoontje gekregen!!! 3,5 maand oud nu, Heel erg genieten. Doe de groeten aan Yordi en Esther! Groetjes, Marie Christine

 • matjedenhartog
  Geplaatst op 17:50h, 28 mei Beantwoorden

  Lieve Mariska ik moest eerst tot rust komen en nadenken om op je
  blog te antwoorden,ja ik denk nu ook dat je goed gekozen hebt.
  Jou blog geeft mij veel stof tot nadenken.
  liefs Oma.

Geef een reactie