Haven Winkeloord 2.0
5471
post-template-default,single,single-post,postid-5471,single-format-standard,bridge-core-2.1.8,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-20.5.1,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Haven Winkeloord 2.0

Haven Winkeloord is in transitie. De 3e generatie kruipt langzaamaan achter het roer. In deze transitie-blog schrijft deze nieuwe generatie over het proces en alle hobbels, kuilen en fijne momenten die daarbij langskomen.

“Heeft iemand een idee waar we aan beginnen?”

Het is maandag 30 december 2013. Marjo, Cock en Esther komen samen met de hond Winky aan in Olst. Yordi en Mariska zijn er al een paar dagen. We staan aan de start van een enorm proces om Haven Winkeloord 2.0 te creëren. Heeft iemand een idee waar we aan beginnen?

5 dagen lang ‘opgesloten’ in een huis met 5 mensen, familieleden; twee ouders, twee dochters en een schoonzoon/ zwager/ partner. Fijn dat Winky mee is, dan moeten we 3x per dag verplicht naar buiten. Soms met z’n allen, soms in subgroepjes of even alleen. Die wisselingen zijn nodig, want het is voor iedereen een intense week. We bespreken veel, bedenken veel, schieten sommige ideeën ook snel weer af. Er ontstaat een basis waar we de rest van 2014 aan verder schaven, schuren, bikken.

Op het water zijn we op ons best

Tijdens dit proces, de afgelopen maanden, kwamen we erachter dat we de behoefte hebben onze ideeën, plannen, twijfels en beren te delen met de mensen om ons heen. In de eerste plaats met Jelle, Andre, Merlijn en (sinds kort) Kai, het fijne team van Winkeloord. Maar ook met familie en vrienden en zeker ook met klanten, collega’s en samenwerkingspartners. Dit delen gaat door met elkaar in overleg te gaan, te sparren, brainstormen en samen tot een eindplan te komen. Voor een deel gaat het over informeren van de ander door over de plannen te vertellen. Maar zo bereiken we niet iedereen en blijft er ook heel veel onbesproken. Om te kunnen delen waar we mee bezig zijn, waar we over nadenken, waar we tegen aan lopen, wat super leuk en inspirerend is (voor ons en wellicht ook anderen), maar ook wat moeilijk is en soms verdrietig, hebben we dit blog bedacht.

We willen ons graag openstellen in dit proces, zodat anderen ons kunnen volgen en wij van de mensen om ons heen feedback, inspiratie en steun kunnen krijgen. Dat is het doel van dit blog.

“We zitten regelmatig als ‘blije eieren’ om de tafel”
– Mariska

Van onze omgeving, de mensen die al op de hoogte zijn van onze plannen, krijgen we terug dat de ideeën goed in elkaar zitten. Dat als we erover praten, het overkomt dat we er goed over na gedacht hebben. Dat is super leuk om te horen! Onderling merken we ook dat bezig zijn met de haven enorm veel energie geeft en we regelmatig als ‘blije eieren’ om de tafel zitten. Sommige momenten zijn ook lastig en tegen sommige beslissingen hikken we aan. Ook dat willen we graag met jullie delen om een open en ook realistisch beeld te kunnen geven van het proces waar we midden in zitten.

Deze blog dus, zodat jullie ons kunnen volgen en heel misschien kunnen we hier en daar ook een beetje inspireren 😉 Voel je vrij om er op te reageren, dat vinden wij leuk!

Vrolijke groet, Cock, Marjo, Esther, Yordi en Mariska

7 Reactie's
 • wilma
  Geplaatst op 09:48h, 21 april Beantwoorden

  Dag liefies,
  We gaan de blije eieren helemaal volgen! Wat een goed idee jullie blog. We vinden het leuk om deelgenoot te mogen zijn in het proces van oude naar nieuwe generatie en wensen jullie veel succes en wijsheid toe met alle te nemen beslissingen. En dat er af en toe een ei zal sneuvelen….,dat hoort er gelukkig bij! Toi toi toi vanuit het Gein van Henk, Wilma, Tim, Evita, Remy en Daniel

 • marco
  Geplaatst op 21:24h, 30 april Beantwoorden

  Leuk en verfrissend de nieuwsbrief en t blog. Bedankt voor t delen en suc6 met de uitvoering!

 • michel
  Geplaatst op 18:24h, 08 mei Beantwoorden

  Super goed idee!
  Juul en Michel

 • matjedenhartog
  Geplaatst op 15:54h, 09 mei Beantwoorden

  Lieve kinderen,
  nadat we bij jullie de verbouwing bekeken hebben en rondom
  over het terrein geweest zijn, zien we het als een hele onderneming wat jullie
  allemaal van plan zijn en naar deze tijd op te zetten.

  We wensen jullie heel veel succes met de samenwerking als familie en met het personeel.
  We leven mee met het blog.
  Pa en Ma Hartog.

 • Anneke
  Geplaatst op 21:44h, 21 mei Beantwoorden

  hoi lieve familie, leuk om jullie te kunnen volgen in alle ups en downs die bij dit proces horen. Heel veel plezier met deze grote onderneming en vooral met elkaar, Anneke en Nico

 • Kors & Lida den Hartog
  Geplaatst op 22:13h, 26 mei Beantwoorden

  Bij deze gaan wij jullie volgen. Leuk idee trouwens (schept wel verplichtingen, wanneer komt de volgende ?).
  Heel veel inspiratie, wijsheid en vooral geluk met elkaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.
  Kors en Lida.

  • Yordi
   Geplaatst op 07:29h, 27 mei Beantwoorden

   Nou… heel binnenkort volgt berichtje 2, dit keer van Esther! Leuk dat jullie erbij zijn.

Geef een reactie